Wat is vectoriseren?

Pixel2vector

Van onscherp naar scherp

In het kort is vectoriseren het omzetten van een pixel-/bitmapbestand naar een vectorbestand.
Pixelbestanden met extensies zoals .Jpg .Png .Bmp . Psd zijn opgebouwd uit pixels/puntjes en vaak niet geschikt voor het bedrukken van relatiegeschenken, (bedrijfs)kleding en andere reclame uitingen waar de afbeelding groot op moet komen te staan. Dit soort bestanden worden vaak onscherp als je ze vergroot en kunnen niet voor alle druktechnieken worden gebruikt. Ook als een bestand geen transparante achtergrond heeft is een vectorbestand een uitkomst.

Door een pixelbestand om te zetten in een vectorbestand zoals .Eps .Ai .Dwg .Dxf wordt dit probleem opgelost. Je kunt ze oneindig vergroten zonder kwaliteitsverlies. Bijkomend voordeel is dat vectorbestanden vaak veel minder zwaar zijn dan pixelbestanden dus ze per mail versturen gaat ook supersnel.

Vraag een offerte aan via info@logosupport.nl (vergeet uw bestand niet bij te sluiten).
Bestelt u ook relatiegeschenken, kleding en/of promo items bij ons dan is eenvoudig vectoriseer-werk helemaal gratis!

Voor welke toepassingen heb ik een vectorbestand nodig?

Onscherp  I  Vectoriseren  I  Scherp

Voor veel drukmethoden is een vectorbestand vereist om een goed eindresultaat te krijgen. Bijvoorbeeld voor autobelettering waar het mesje van de snijplotter alleen vectoren kan volgen als snij-pad en geen pixels. Voor het bedrukken van promotionele artikelen in zeefdruk, tampondruk of lasergraveren zoals pennen, paraplu’s, usb-sticks, golfballen en tassen. Grote uitingen zoals bijvoorbeeld posters of banners en gevelreclame. Vaak krijgen wij aanvragen voor het vectoriseren voor een bepaalde toepassing maar eigenlijk is het verstandig om sowieso een vectorbestand van je logo te hebben, je hebt dan altijd een goed bestand dat geschikt is voor alle soorten drukwerk!

Hoe vectoriseren wij bestanden

Vectoriseren kan automatisch met de juiste software maar… meestal is het resultaat dan niet goed genoeg. Wij vectoriseren daarom de meeste bestanden handmatig. Dit komt neer op het volledig natekenen van alle vormen in het logo. De tekst in een logo kan vaak “gezet” worden als we achter het juiste lettertype kunnen komen, dit scheelt veel tijd maar als het een onbekend lettertype is dan moet ook de tekst handmatig nagetekend worden. Dit klinkt misschien gek maar hier krijg je juist een superstrak resultaat mee, veel strakker dan met automatisch natekenen! Wij hebben hier 20 jaar ervaring in en kunnen het snel voor u doen!

logo Vectoriseren

Handmatig logo vectoriseren / natekenen voor het beste resultaat

Wat kost vectoriseren?

De prijs voor het vectoriseren is grotendeels afhankelijk van een twee factoren;

  • De kwaliteit van het aangeleverde bestand.
  • De complexiteit van het logo, hoe lang duurt het om het na te tekenen.

Met deze informatie kunnen wij vooraf een inschatting maken van de tijd die wij er mee bezig zijn. We vertellen daarom vooraf ook precies wat het gaat kosten zodat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Wij leveren de bestanden aan als .EPS .Ai en PDF aan en op aanvraag ook in andere bestands-extensies die nodig zijn.