Kingsday alert! Oranje paraplu’s

Paraplu’s van Paraplusite.nl

Het is weer bijna zover…. Koningsdag 2019, zaterdag 27 april kleurt Nederland weer oranje! Op deze fantastische dag met overal festiviteiten zoals braderies, vrijmarkten, straatartiesten en horeca gaat Nederland massaal de straat op en zijn we samen één! Mooi weer is natuurlijk van harte welkom maar in het verleden is dat lang niet altijd het geval geweest. Met vrolijke oranje paraplu’s ben je voorbereid op mogelijk slechter weer en geniet je droog van deze fantastische dag. Denk ook eens aan de enorme exposure van je logo op Koningsdag veel mensen zullen je bedrukte paraplu bekijken.


Snoeppotten bedrukken met logo

Bedrukte snoeppotten kun je kopen in allerlei soorten en maten en het is een relatiegeschenk dat nooit een teleurstelling is! Wij durven wel te zeggen dat snoeppotten en snoepblikken met logo een van de allerbeste promo artikelen zijn die je kunt geven (en krijgen natuurlijk). LEES HIER VERDER

 • Denk aan een  bedrukte snoeppot op de balie van winkelfilialen waar klanten even snel een pepermuntje of ander snoepje uit kunnen pakken, het is een teken van gastvrijheid.
 • Op de beurs doen snoeppotten en snoepblikken het ook altijd heel erg goed, bezoekers van uw stand blijven net even langer hangen of hebben misschien wat meer geduld met wachten omdat u nog even bezig iemand anders van informatie te voorzien.
 • Een andere plek waar snoeppotten met logo het supergoed doen is natuurlijk in de horeca, bijvoorbeeld restaurants waar na de lunch of het diner even iets uit de snoeppot gepakt kan worden.

Eigenlijk is een snoeppot met bedrukking helemaal niet aan een branche gebonden maar altijd goed (maar snoep natuurlijk met mate). Geef je als relatiegeschenk of kado een mooie snoeppot met lekkere vulling weg dan weet je dat je iets goeds weggeeft, een cadeau waaruit waardering spreekt en denk ook aan het verstrekken van een “nieuwe vulling” als extra contactmoment met uw klant. Al met al zijn bedrukte snoeppotten gewoon een hele waardevolle investering!

Een stukje snoep geschiedenis

In de oertijd als er eten gezocht werd in het veld nam men alleen zoete vruchten mee, vruchten met een bittere smaak werden niet geplukt.
Honing was de eerste echte zoetstof die mensen gebruikten om eten een zoete smaak te geven. In het Stenen Tijdperk haalden de Jagers de honing uit nesten van wilde bijen. De oude Egyptenaren hielden al 2500 jaar voor Christus honingbijen.
Suiker – zoals wij dat kennen – bestaat ook al heel lang. In ca. 3000 jaar voor Christus wisten mensen in India al hoe suiker uit suikerriet gehaald kon worden. Via Arabische landen kwam deze methode ook naar Europa toe, als eerste naar Spanje en Frankrijk.

Rietsuiker en honing werden eerst alleen als zoetstof gebruikt. Echt snoep kwam pas kwam pas veel later, in de 16e eeuw. In de Zuiderlijke Nederlanden (nu België) onstond het idee om van rietsuiker verschillende soorten snoep te maken, dit snoep werd “suikerwerk” genoemd en was vooral bedoeld voor mensen uit hogere kringen waar het heel erg populair werd. Een aantal Duitse keisers liet het suikerwerk zelfs speciaal naar hun hof brengen vanuit België. Suikerwerk werd ook vaak gebruikt als een soort welkomstgeschenk, gemaakt in allerlei verschillende figuren. Het snoep bleef nog een tijd erg duur om te maken op deze manier. Pas na 1747 werd snoep maken een stuk goedkoper omdat een Duitse apotheker ontekte dat suiker ook uit suikerbieten gehaald kon worden in plaats van suikerriet. Vanaf dat moment werd het kopen van snoep toegankelijk voor een veel groter publiek. De haast magische en wereldwijde aantrekkingskracht op snoep is nooit meer weggegaan. Dit is tevens de reden waarom snoeppotten met bedrukking van bedrijfslogo zulke fantastische relatiegeschenken en promotie artikelen zijn.

Fabrieken in China weer open

De fabrieken in China gaan weer langzaam beginnen met produceren en dit betekent dat we weer volop USB sticks kunnen leveren rechtstreeks vanuit China. Dit is voor u heel interessant omdat u op deze manier verzekerd zijn van de allerscherpste prijzen voor bedrukte usb sticks die er te vinden zijn.

Tips voor het laten bedrukken van usb sticks met logo

 • Kies voldoende capaciteit de geheugenprijzen verschillen momenteel niet zo heel veel en aan een 16GB stick heeft iedereen meer dan aan een 1GB stick.
 • Kies een betrouwbare leverancier met jarenlange ervaring op het gebied van bedrukte usb sticks.
 • Laat de bedrukte usb sticks eens voorzien van een lasergravure in plaats van een bedrukking met inkt. Een lasergravure slijt er nooit meer vanaf en staat chique.
 • Laat een usb stick bedrukken die je in je eigen vorm laat maken hoeft niet eens duur te zijn.
 • Als je een standaard model kiest is een model met sterke behuizing fijn. De techmate / twister usb is zo’n typisch voorbeeld van een evergreen die vanwege zijn degelijke ontwerp nog steeds een groot succes is.

Trends voor usb sticks met bedrukking

 • Steeds vaker wordt er bij het bedrukken van usb sticks gekozen voor USB 3.0 geheugen in plaats van USB 2.0 geheugen. USB 2.0 wordt nog steeds het meest verkocht maar mensen die ervaring hebben met de snelheid van USB 3.0 willen niet anders meer.
 • USB sticks in eigen vorm laten maken. Dit kan op 2 manieren in Soft PVC hierbij wordt er een vorm gegoten in 3D en krijg je hele gave custom made usb sticks. De andere uitvoering is een 2D model waarbij de contour van de usb stick een bepaalde vorm krijgt (bijvoorbeeld die van uw product of logo) en vervolgens dubbelzijdig digitaal wordt geprint in full colour. Het voordeel van deze laatste methode zijn dat de levertijd kort is, ca. 2 weken. De sticks zijn compacter omdat het basismateriaal vrij dun is en dat de afbeelding die er op komt zo realistisch kan zijn als een foto, op de 3D soft PVC uitvoering kan dat niet.
 • Eco USB sticks bedrukken met logo of lasergravure. Er zijn zogenaamde Eco usb sticks te bedrukken die bijvoorbeeld gemaakt zijn van papier, karton of hout en ook van gerecycled kunststof. Gezien de algemene trend op het gebied van duurzaamheid kun je hier dus ook met bedrukte usb sticks een oplossing voor vinden.

Waarom heb ik een Vector bestand nodig?

Om een goed antwoord te geven op de vraag waarom je een vectorbestand van je logo (woordmerk en/of beeldmerk) nodig hebt en het slim kan zijn om je logo te vectoriseren leggen we eerst het verschil uit tussen een vectorbestand en een pixelbestand.

Wat is een Pixelbestand?

Een pixelbestand is een bestand is opgebouwd uit puntjes/blokjes in verschillende kleuren de hoeveelheid puntjes per inch of centimeter bepaalt hoe scherp dit bestand overkomt voor het menselijk oog, soms is de resolutie van een pixelbestand hoog (veel pixels per cm2) en ziet het er scherp uit maar hoe verder je gaat inzoomen of het bestand uitvergroot hoe onscherper het wordt.

Wat is een vectorbestand?

Logo opgebouwd in vectoren (blauwe lijnen zichtbaar bij bewerking)

Een Vectorbestand is een bestand dat niet is gemaakt van pixels maar van lijnen/vectoren, deze lijnen maken vormen en die vormen hebben een vulkleur en/of lijnkleur. Deze vectoren zijn schaalbaar. Je kunt ze dus vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Bekende extensies van vectorbestanden zijn: .eps / .ai / .dwg / .xvg Vaak wordt een logo in eerste instantie ontworpen als vectorbestand en worden hier later voor andere praktische toepassingen ook pixelbestanden van gemaakt.

Altijd plezier van een gevectoriseerd logo!

Beschik je niet over een vector logo? Overweeg toch eens om je logo te laten vectoriseren. Je laat het eenmalig professioneel uitvoeren en je hebt er zolang als het logo blijft bestaan plezier van omdat het overal voor te gebruiken is.

Logo vectoriseren voor welke toepassingen?

Heeul veeul verschillende toepassingen. Een gevectoriseerd logo kun je onder andere gebruiken voor:

 • Promotionele artikelen en relatiegeschenken. Denk aan het bedrukken van paraplu’s, pennen, golfballen, (bedrijfs)kleding, usb sticks etc. Dit kunnen bedrukkingen zijn in bijvoorbeeld zeefdruk, tampondruk, lasergravure maar ook digitale prints.
 • Autobelettering. Snijletters uit een snijplotter van de signmaker worden gemaakt door een mesje dat naar links en rechts beweegt terwijl de rol stickerfolie in de snijplotter naar voren en achteren beweegt (X/Y). Zo’n apparaat kan alleen vectoren volgen, geen pixels.
 • XXL Drukwerk. Bijvoorbeeld posters, vlaggen, reclamedoeken, banners

Handmatig of automatisch logo vectoriseren?

Een logo vectoriseren kan op 2 manieren; handmatig vectoriseren of automatisch vectoriseren. Hoewel je misschien zou denken dat automatisch vectoriseren beter is omdat het klinkt alsof het dan door software gedaan wordt en er geen menselijke fouten gemaakt kunnen worden is niets minder waar….. Bestanden die gevectoriseerd moeten worden zijn vaak hele onscherpe bestandjes en als je daar automatische tracing (herkenning van paden) op loslaat dan krijg je geen mooie vloeiende en exacte vectoren en is het resultaat om te huilen. Een echt mooi resultaat krijg je pas bij handmatig natekenen ofwel “handmatig vectoriseren” dit is arbeidsintensiever en vaak ook iets duurder maar het resultaat is perfect. Iemand die veel ervaring heeft met het vectoriseren van logo’s tekent het logo digitaal na en kan rekening houden met zaken waar een automatisch programma geen rekening mee kan houden, dus ook dingen die niet, of niet goed te zien zijn op het input bestand kunnen wel netjes meegewogen en gemaakt worden in het uiteindelijke resultaat. Handmatig vectoriseren rules!!!

#vectoriseren, #vectorlogomaken, #logovectoriseren, #vectoriseerservice, #handmatigvectoriseren

STORMaxi met 20% korting

De hele maand Februari van dit jaar is STORMaxi maand bij Paraplusite.nl dit vieren we met 20% korting op de prijs van de STORMaxi Special Edition. Deze mooie stormparaplu in eigentijds ontwerp is normaal al veel goedkoper dan ander asymmetrische stormparaplu’s zoals bijvoorbeeld die van Senz maar we doen daar tijdelijk nog een schepje bovenop.

STORMaxi stormparaplu met korting bedrukken

De STORMaxi stormparaplu Special Edition kun je ook heel mooi laten bedrukken door middel van zeefdruk. Op deze manier wordt de bedrukte Stormaxi een prachtig relatiegeschenk met een zeer luxe uitstraling dat niet kan ontbreken bij Nederlands onstuimig weer. STORMaxi stormparaplu’s bedrukken met logo als relatiegeschenk met 20% korting in Februari, pak die kans!