Fabrieken in China weer open

De fabrieken in China gaan weer langzaam beginnen met produceren en dit betekent dat we weer volop USB sticks kunnen leveren rechtstreeks vanuit China. Dit is voor u heel interessant omdat u op deze manier verzekerd zijn van de allerscherpste prijzen voor bedrukte usb sticks die er te vinden zijn.

Tips voor het laten bedrukken van usb sticks met logo

 • Kies voldoende capaciteit de geheugenprijzen verschillen momenteel niet zo heel veel en aan een 16GB stick heeft iedereen meer dan aan een 1GB stick.
 • Kies een betrouwbare leverancier met jarenlange ervaring op het gebied van bedrukte usb sticks.
 • Laat de bedrukte usb sticks eens voorzien van een lasergravure in plaats van een bedrukking met inkt. Een lasergravure slijt er nooit meer vanaf en staat chique.
 • Laat een usb stick bedrukken die je in je eigen vorm laat maken hoeft niet eens duur te zijn.
 • Als je een standaard model kiest is een model met sterke behuizing fijn. De techmate / twister usb is zo’n typisch voorbeeld van een evergreen die vanwege zijn degelijke ontwerp nog steeds een groot succes is.

Trends voor usb sticks met bedrukking

 • Steeds vaker wordt er bij het bedrukken van usb sticks gekozen voor USB 3.0 geheugen in plaats van USB 2.0 geheugen. USB 2.0 wordt nog steeds het meest verkocht maar mensen die ervaring hebben met de snelheid van USB 3.0 willen niet anders meer.
 • USB sticks in eigen vorm laten maken. Dit kan op 2 manieren in Soft PVC hierbij wordt er een vorm gegoten in 3D en krijg je hele gave custom made usb sticks. De andere uitvoering is een 2D model waarbij de contour van de usb stick een bepaalde vorm krijgt (bijvoorbeeld die van uw product of logo) en vervolgens dubbelzijdig digitaal wordt geprint in full colour. Het voordeel van deze laatste methode zijn dat de levertijd kort is, ca. 2 weken. De sticks zijn compacter omdat het basismateriaal vrij dun is en dat de afbeelding die er op komt zo realistisch kan zijn als een foto, op de 3D soft PVC uitvoering kan dat niet.
 • Eco USB sticks bedrukken met logo of lasergravure. Er zijn zogenaamde Eco usb sticks te bedrukken die bijvoorbeeld gemaakt zijn van papier, karton of hout en ook van gerecycled kunststof. Gezien de algemene trend op het gebied van duurzaamheid kun je hier dus ook met bedrukte usb sticks een oplossing voor vinden.

Waarom heb ik een Vector bestand nodig?

Om een goed antwoord te geven op de vraag waarom je een vectorbestand van je logo (woordmerk en/of beeldmerk) nodig hebt en het slim kan zijn om je logo te vectoriseren leggen we eerst het verschil uit tussen een vectorbestand en een pixelbestand.

Wat is een Pixelbestand?

Een pixelbestand is een bestand is opgebouwd uit puntjes/blokjes in verschillende kleuren de hoeveelheid puntjes per inch of centimeter bepaalt hoe scherp dit bestand overkomt voor het menselijk oog, soms is de resolutie van een pixelbestand hoog (veel pixels per cm2) en ziet het er scherp uit maar hoe verder je gaat inzoomen of het bestand uitvergroot hoe onscherper het wordt.

Wat is een vectorbestand?

Logo opgebouwd in vectoren (blauwe lijnen zichtbaar bij bewerking)

Een Vectorbestand is een bestand dat niet is gemaakt van pixels maar van lijnen/vectoren, deze lijnen maken vormen en die vormen hebben een vulkleur en/of lijnkleur. Deze vectoren zijn schaalbaar. Je kunt ze dus vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Bekende extensies van vectorbestanden zijn: .eps / .ai / .dwg / .xvg Vaak wordt een logo in eerste instantie ontworpen als vectorbestand en worden hier later voor andere praktische toepassingen ook pixelbestanden van gemaakt.

Altijd plezier van een gevectoriseerd logo!

Beschik je niet over een vector logo? Overweeg toch eens om je logo te laten vectoriseren. Je laat het eenmalig professioneel uitvoeren en je hebt er zolang als het logo blijft bestaan plezier van omdat het overal voor te gebruiken is.

Logo vectoriseren voor welke toepassingen?

Heeul veeul verschillende toepassingen. Een gevectoriseerd logo kun je onder andere gebruiken voor:

 • Promotionele artikelen en relatiegeschenken. Denk aan het bedrukken van paraplu’s, pennen, golfballen, (bedrijfs)kleding, usb sticks etc. Dit kunnen bedrukkingen zijn in bijvoorbeeld zeefdruk, tampondruk, lasergravure maar ook digitale prints.
 • Autobelettering. Snijletters uit een snijplotter van de signmaker worden gemaakt door een mesje dat naar links en rechts beweegt terwijl de rol stickerfolie in de snijplotter naar voren en achteren beweegt (X/Y). Zo’n apparaat kan alleen vectoren volgen, geen pixels.
 • XXL Drukwerk. Bijvoorbeeld posters, vlaggen, reclamedoeken, banners

Handmatig of automatisch logo vectoriseren?

Een logo vectoriseren kan op 2 manieren; handmatig vectoriseren of automatisch vectoriseren. Hoewel je misschien zou denken dat automatisch vectoriseren beter is omdat het klinkt alsof het dan door software gedaan wordt en er geen menselijke fouten gemaakt kunnen worden is niets minder waar….. Bestanden die gevectoriseerd moeten worden zijn vaak hele onscherpe bestandjes en als je daar automatische tracing (herkenning van paden) op loslaat dan krijg je geen mooie vloeiende en exacte vectoren en is het resultaat om te huilen. Een echt mooi resultaat krijg je pas bij handmatig natekenen ofwel “handmatig vectoriseren” dit is arbeidsintensiever en vaak ook iets duurder maar het resultaat is perfect. Iemand die veel ervaring heeft met het vectoriseren van logo’s tekent het logo digitaal na en kan rekening houden met zaken waar een automatisch programma geen rekening mee kan houden, dus ook dingen die niet, of niet goed te zien zijn op het input bestand kunnen wel netjes meegewogen en gemaakt worden in het uiteindelijke resultaat. Handmatig vectoriseren rules!!!

#vectoriseren, #vectorlogomaken, #logovectoriseren, #vectoriseerservice, #handmatigvectoriseren

STORMaxi met 20% korting

De hele maand Februari van dit jaar is STORMaxi maand bij Paraplusite.nl dit vieren we met 20% korting op de prijs van de STORMaxi Special Edition. Deze mooie stormparaplu in eigentijds ontwerp is normaal al veel goedkoper dan ander asymmetrische stormparaplu’s zoals bijvoorbeeld die van Senz maar we doen daar tijdelijk nog een schepje bovenop.

STORMaxi stormparaplu met korting bedrukken

De STORMaxi stormparaplu Special Edition kun je ook heel mooi laten bedrukken door middel van zeefdruk. Op deze manier wordt de bedrukte Stormaxi een prachtig relatiegeschenk met een zeer luxe uitstraling dat niet kan ontbreken bij Nederlands onstuimig weer. STORMaxi stormparaplu’s bedrukken met logo als relatiegeschenk met 20% korting in Februari, pak die kans!

USB sticks bedrukken met logo

Usb sticks laten bedrukken met een logo is nog steeds erg populair. USB sticks zijn relatief goedkope relatiegeschenken en gaan lang mee. Zelden worden bedrukte usb sticks weggegooid voordat ze stuk zijn en de behuizingen zijn over het algemeen erg sterk.

Hoe worden usb sticks bedrukt?

 1. USB sticks worden op verschillende manieren bedrukt. Vaak worden ze voorzien van een tampondruk (pad printing op zijn Engels) dit is een mooie stempeltechniek die redelijk ouderwets klinkt maar waar je supermooie resultaten mee krijgt, ook op ondergronden die niet helemaal vlak zijn.
 2. Een ander manier om USB sticks mee te bedrukken is zeefdruk (Screen printing) deze techniek brengt een iets dikkere laag inkt aan dan tampondruk maar kan alleen toegepast worden op vlakke ondergronden, voor veel soorten usb sticks geschikt, dus.
 3. De derde manier is een usb laser graveren, dit is eigenlijk geen bedrukken maar het wegbranden van de toplaag. Het voordeel van het lasergraveren van usb sticks is dat de bedrukking er nooit meer vanaf kan slijten, het geeft de usb sticks ook een chique uitstraling maar je kunt de kleur van de gravure niet kiezen, die is afhankelijk van de ondergrond van het materiaal. Ook op houten usb sticks is een lasergravure een supermooie techniek om je logo te plaatsen.
 4. Digitaal printen van usb sticks gaat door middel van een full colour printer, een inktjetprinter eigenlijk net zoals thuis alleen dan eentje waar je usb sticks mee kunt printen en dan groot en snel. Het mooie van het digitaal printen van usb sticks is dat je heel goed verloopkleuren en foto’s kunt printen, het nadeel is dat het digitaal printen van usb sticks eigenlijk alleen goed kan op lichte ondergronden.

Waar moet ik op letten bij het laten bedrukken van usb sticks?

Laten we beginnen met de prijs, je wilt natuurlijk niet te veel betalen, liever de beste usb prijs op internet. Verder is het belangrijk om goed advies te krijgen over de verschillende soorten geheugenchips en druktechnieken die gebruikt worden. Er zijn veel sticks die matige langzame chips meekrijgen om de prijs maar zo laag mogelijk te houden. Vraag naar de garantietermijn op de chips. Je wilt minimaal 1 jaar garantie oplopend tot levenslange garantie. De levertijd; worden de usb sticks bedrukt in China, helemaal niet erg maar je hebt dan snel 2 tot 3 weken levertijd. USB bedrukken vanuit Nederlandse voorraad is sneller, vaak binnen 6 werkdagen.

Klaar voor de Storm met STORMaxi!

Als je echt stormproof wilt zijn neem je een STORMaxi paraplu
Als je echt stormproof wilt zijn neem je een STORMaxi paraplu

Stormparaplu’s voor iedere portemonnee

Een stormparaplu is geen overbodige luxe met het Nederlandse weer in de eerst komende maanden van 2019. Als je je wilt wapenen tegen harde regen en wind moet je beslist hier eens een kijkje nemen. Als je voor een plu met glasfiber frame kiest krijg je haast altijd een paraplu met een veel langere levensduur, een paraplu met fiberglass frame is daarom op termijn zelfs voordeliger dan een paraplu met metalen frame.

Paraplu bedrukken met je eigen logo

Een super handige en leuke evergreen gadget is natuurlijk een bedrukte paraplu. Je logo kan er lekker groot op en ze worden pas weggegooid als ze stuk zijn, met andere woorden je kunt beter iets meer uitgeven aan een goede paraplu met bedrukking die een stuk langer mee gaat dan aan de allergoedkoopste modellen die in aanschaf misschien 25% goedkoper zijn maar ook 3x korter mee gaan. Als het binnen de financiële mogelijkheden ligt zouden wij om die reden altijd kiezen voor het bedrukken van een paraplu met glasfiber frame.